
سیدسبحان نعمتی، نوجوانی موفق از نسل دهه نودیهاست. زندگی این نوجوان ۱۳ ساله، قصهای است که هر بخش آن، از موفقیت و تلاش این نوجوان حکایت دارد. در زندگی او، تلاش مادرش، چون نخی است که همهچیز را به هم پیوند داده است؛ از لحظههای شیرین کتابخواندن برای او تا حضور در صحنههای پرشور مسابقات قرآنی.
آنچه سبحان را متمایز میکند، تعهدش به پیشرفت است. میگوید هرچه دارد، از حمایتهای خانوادهاش، بهویژه مادرش است؛ مادری که برای موفقیت او از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.
سیدسبحان که ساکن محله کوشش است، زندگیاش را به برکت قرآن و کتابها پر کرده است و حالا در این سن کم، افقی روشن مقابلش میبیند.
سیدسبحان با آنکه کودکی سهساله بود، کتاب قصههایی را که مادرش برایش میخواند، به ذهن میسپرد. همین علاقه به کتاب خوانی، مادرش را سر ذوق آورد تا برای تقویت ذهن و حافظه پسرش بهدنبال کتابهای بهتری بگردد. با رفتن سبحان به مهدالرضا (ع) او این توانایی را به دست آورد که بتواند بهطور مستقل کتاب بخواند.
سبحان شیرینی کتابخواندن را برایمان اینطور بیان میکند: برای خواندن ذوق و شوق داشتم. حتی کتابهایی را که برای بزرگسالان بود، میخواندم. اگر بگویم کلاس اول دبستان روزی پنجساعت کتاب میخواندم، اغراق نکردهام.
همان موقع او کتاب «چُغُک» را که برای رده سنی نوجوانان نوشته شده و درباره واقعه دیماه سال۵۷ مشهد است، دوبار خواند.
تشویقهای مادر درزمینه آموزش قرآن سبب شد سبحان از کودکی با جدیت، خواندن قرآن را هم پیگیری کند. سیدسبحان یاد خاطرهای میافتد و اینطور حرفش را ادامه میدهد: تازه خواندن یک آیه بهتنهایی و بدون غلط را در مهدالرضا(ع) یادگرفته بودم. آیه را برای مادرم خواندم. آنقدر ذوقزده شد که عصر همان روز برایم یک هدیه گرفت.
ششسالش بود که برای اولینبار در مسابقات روخوانی قرآن، شرکت کرد. این مسابقات بین مهدهای قرآنی مشهد برگزار شده بود و سیدسبحان، مقام اول روخوانی را به دست آورد.
این موفقیت در هر ششسالی که در مقطع ابتدایی درس میخواند، تکرار شد. این دانشآموز موفق میگوید: در دوره اول و دوم دبستان، هرسال رتبه اول حفظ عمومی در سطح ناحیه را کسب کردم. از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ هرسال، مقام اول استان در رشته حفظ عمومی را بهدست آوردم. حفظ جزء ۳۰ و یک قرآن را هم در همین سالها شروع کردم.
علاوهبراین سبحان در مسابقات بزرگی مانند مشکوة کریم و دارالقرآن علیبنابیطالب (ع) تا سطح نیمهنهایی حائز مقام شده است.
او برکت قرآن را در زندگیاش ساری و جاری میبیند. تواضع در رفتار، خوشاخلاقی با خانواده و دوستانش، محبوبیت و کسب مقامهای مختلف درزمینه علمی و... را از آثار خواندن آیات الهی میداند.
با رفتن سبحان به مهدالرضا (ع) او این توانایی را به دست آورد که بتواند بهطور مستقل کتاب بخواند
به گفته خودش، به برکت قرآن به مراسم مختلفی دعوت شده و تلاوت کرده است. اما بهیادماندنیترینش، جشن روز خبرنگار سال گذشته در جمع اصحاب رسانه استان در مرکز صداوسیمای خراسان رضوی بوده است. سردار سیدهاشم غیاثی، فرمانده سپاه امامرضا (ع)، بعداز تلاوت سیدسبحان، بهعنوان خبرنگار نوجوان دههنودی از او قدردانی کرد و هدیهای به او داد.
سبحان تعریف میکند: این ارتباط و موردلطف قرارگرفتن برایم ارزشمند است؛، زیرا نشان میدهد که ارتباط بین نسل انقلابی و دههنودیها محکم است.
سیدسبحان بهعنوان کوچکترین خبرنگار بسیج نیوز در سال ۱۴۰۲ معرفی شده و کارت خبرنگاریاش را از دست سخنگوی کل سپاه، سردار رمضان شریف دریافت کرده است. همچنین سیدسبحان نعمتی امسال بهعنوان یکی از مجریان بخش خبری سمپاد با این اداره همکاری میکند.
سبحان ارتباط خوبی با مسجد محلهشان، مسجد امامخمینی (ره) در فدائیان اسلام ۹ دارد. درحوزه برنامه فرهنگی و بسیج مسجد فعال است و مکبری هم میکند. این ارتباط خوب بین مسجد و نسل جوان را به خاطر امام جماعت مسجد، حاجآقا حسین میراحمدی، میداند و عشق و ارداتش به امامرضا (ع) سبب شده است سال ۱۴۰۲ مکبر شود.
از سال گذشته نیز یک روز در هفته برای نماز مغرب و عشا به رواقهای مختلف حرم میرود. قشنگترین لحظه مکبریاش را روز تاسوعا در رواق حضرت زهرا (س) تجربه کرده است؛ «جای سوزنانداختن نبود. هنگامیکه جمعیت سر به سجده میگذاشتند، شکوه خاصی برایم داشت.»
سبحان در کنار فعالیتهای قرآنی از شش سالگی آموزش چرتکه را هم شروع کرد. او زیر نظر استادان برجسته این رشته دورههایش را به پایان رساند و مدرک مربیگری این رشته را به دست آورد.
کسب مقام سوم استان و دوم و سوم کشور در دو سال پیاپی نشان از علاقه و تسلط این نوجوان به چرتکه دارد. خودش میگوید: با نفر اول در مسابقات کشوری چند صدم ثانیه فاصله داشتم، به دست آوردن عنوان در این رشته کار راحتی نیست. از طرفی، مدرک مربیگری دارم، اما بهخاطر سن کم اجازه برگزاری کلاس ندارم. حتی از مدیر مدرسه قبلیام خواستم برای دوستانم کلاس برگزار کنم که موافقت نشد.
سیدسبحان عضو هیئت تحریریه پانا نیز هست. همچنین از سال۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ بهعنوان سردبیر نشریه زیگزاگ (نشریه آموزشوپرورش ناحیه ۲) فعالیت داشته است. سال۱۴۰۲ هم با بسیجنیوز آشنا شده است و در این رسانه بهعنوان خبرنگار فعالیت دارد.
آنطورکه میگوید، نزدیک به دویستخبر را در این رسانهها کار کرده است. البته مصاحبههای مهمی هم داشته است که از آن جمله میتوان به سه بار گفتوگو با وزیر آموزشوپرورش (رضامراد صحرایی)، پوشش خبری مسابقات کشوری قرآنی عترت و نماز دانشآموزان بینالمللی و نیز اردوی ملی عشایر اشاره کرد.
او میگوید: در سه سال پیاپی بهعنوان یکی از پنجخبرنگار برتر استان خراسان رضوی ازمن تقدیر شد و به اردوی پنجروزه تهران دعوت شدم. دانشآموزان خبرنگار سراسر کشور آمده بودند. بودن با بچهها اوقات خوشی برایم فراهم کرد.
سیدسبحان برخلاف آنچه به ذهن میرسد، دلش نمیخواهد شغل آیندهاش خبرنگاری باشد. میگوید: دوست دارم در آینده پزشک بشوم. اینکه چه تخصصی داشته باشم را هنوز به قطعیت نمیتوانم بگویم. اما میخواهم مانند عبدالله احمدیه که داستان زندگیاش را بارها خواندهام، پزشکی خیّر بشوم. درکنارش فعالیتهای دیگرم مانند خبرنگاری، نجوم و ورزش را ادامه خواهم داد.
* این گزارش سهشنبه ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۲ شهرآرامحله منطقه ۷ و ۸ چاپ شده است.